Skip to main content

Anca Tanasescu

Despre Anca

Sunt fondatorul entuziasmat al proiectului Wow Lab. L-am inceput in 2013. Motivatia exista de mai demult, dar atunci s-au aliniat astrele:

Pasiunea mea pentru experimente stiintifice.

Imi aduc aminte cu drag despre putinele (din pacate) experimente de fizica si chimie facute in gimnaziu. Erau atat de rare, ca niste pietre pretioase pentru mine copil. Unul sau doua pe trimestru. Ma fascina sa descopar cum functioneaza in realitate ce invatam din teorie.
De fapt, teoria si manualele nu erau deloc prietenoase si singurul mod in care eram atrasa de stiinta in scoala era prin experimente. Am ramas cu acest sentiment toata viata si a venit un moment in care am avut motivatia sa il transform intr-un proiect antreprenorial pentru a ajuta copiii sa descopere frumusetea si utilitatea stiintei prin practica.

Dintr-o nevoie de parinte.

Cautam sa il inscriu pe fiul meu la astfel de programe si am constatat ca nu exista. Era in clasa a IIIa si imi doream sa ii ofer perspectiva alegerii pasiunilor din domenii diverse. La varsta aceea copiii au cea mai mare deschidere in a incerca din fiecare cate putin: sporturi, limbi straine, sah, instrumente muzicale, dezvoltare personala prin teatru si multe altele. Din pacate nu exista nimic in zona stiintifica, programe de lunga durata: chimie, fizica, biologie, anatomie, astronomie.
Astfel ca, usor, usor, odata cu discutiile cu mai multi parinti si mai multe scoli si dupa cateva ateliere pilot, am inceput sa dezvolt proiectul Wow Lab.
Anca Tanasescu manager si autor la Wow Lab

Pentru ca piata din Romania avea nevoie de asa ceva.

Aplicabilitatea in practica si invatarea prin experimentare deveneau din ce in ce mai necesare in educatia copiilor nostri. Prea multa teorie, rigiditate in abordare si ierarhie nu ajuta in dinamica procesului de invatare.

Am inceput sa colaboram cu scolile private si sistemele de invatamant straine, unde am fost primiti cu bratele deschise: francez, britanic, american si finlandez.

In prezent suntem invitati si in scolile de stat si lucram cu mare bucurie cu copii, pentru ca parinti romani au inteles ca pot ajuta in felul acesta, iar invatatorii si dirigintii doresc ce este mai bun pentru clasele lor, doresc sa inoveze si sa se implice pe plan local, cu putinele resurse pe care le au la indemana. Le suntem recunoscatori pentru totata sustinerea lor, in ciuda limitarilor de sistem si financiare cu care se confrunta zilnic.

Eu la baza sunt om de comunicare, specializat in strategie de marketing digital. Asta m-a ajutat in a face cunoscut proiectul Wow Lab. Nu am o diploma in educatie stiintifica, dar am o pasiune molipsitoare si o curiozitate de copil pentru experimente, care se intalneste cu pasiunea colegilor mei traineri, practicieni si cercetatori in domenii stiintifice. Suntem atenti la calitatea pe care o livram, iar calitatea vine in primul rand din oameni.

Cine este Wow Lab, de fapt?

 1. O echipa de traineri inimosi si pasionati, gata sa impartaseasca copiilor curiosi bucuria cunoasterii si curajul de a testa, de a face lucrurile in felul lor. Experimentul prin definitie iti ofera sansa sa inveti prin incercari repetate, sa folosesti esecul ca pe un catalizator si sa iti formezi propria opinie despre un fenomen sau reactie din jurul tau. Colegii mei sunt absoventi cu experienta sau studenti din domenii stiintifice: chimie, biologie, fizica, medicina, astronomie. Pe langa o baza stiintifica, avem ablitatile pedagogice si o motivatie naturala de a stimula copii pentru a raspunde celei mai firesti intrebari a copilariei: De ce? Am creat “De ce – ologia”, un concept unic in Romania pentru a imbraca viziunea noastra asupra invatarii prin joc si experimentare intr-o forma memorabila si relevanta pentru copii.
 2. Zeci de clienti institutionali cum ar fi scolile, corporatiile, organizatorii de evenimente, institutiile culturale, care ne-au acordat increderea lor pentru parteneriatele educationale pe care le-am construit in timp. Le multumim pentru sustinerea lor si feedback ul constructiv. Datorita lor am crescut si ne perfectionam in continuare.
 3. Peste 20 000 de copii care au paricipat pana acum la atelierele noastre si care ne-au incantat cu energia, duiosia si cunostintele lor. Si noi invatam in continuarea de la ei, nu doar ei de la noi:  spontaneitate, compasiune, onestitate, sprijin reciproc intre colegi, gandire out of the box.

Pentru parinti

De ce sa imi inscriu copilul la atelierele Wow Lab?

Participand la programele noastre, copiii isi imbunatatesc atat gandirea critica, logica si capacitatea de argumentare, cat si viziunea de ansamblu asupra proceselor si fenomenelor din jurul lor.

In plus, atelierele constituie un sprijin complementar sau premergator pregatirii stiintifice formale din cadrul orelor de scoala. De altfel, ele pot constitui si o alternativa utila si distractiva pentru petrecerea timpul liber.
Prin tematica abordata si metodele folosite, atelierele Wow Lab ii ajuta pe copii in:

 • Imbogatirea cunostintelor despre fenomenele din mediul inconjurator
 • Intelegerea si utilizarea in comunicare a unor termeni si concepte specifice stiintelor studiate
 • Pregatirea intelegerii notiunilor teoretice predate in scoala pentru asimilarea mult mai rapida a acestora in clasele mai mari
 • Dezvoltarea competentelor personale: abilitati de prezentare, lucrul individual si in echipa, imbunatatirea capacitatatii de reflectie, sinteza si analiza, inovatie si creativitate.
 • Dezvoltarea capacitatii de gandire critica, analiza si conceptualizare prin observarea, intelegerea si explicarea efectelor experimentelor.
Contactează-ne dacă ești părinte

Pentru parteneri educationali

DE CE SA ALEGI WOW LAB CA PARTENER:

 • Expertiza – programe de educatie stiintifica unice in Romania, in domeniile fizica, chimie, astronomie, biologie, anatomie si prim ajutor, matematica distractiva si logica.
 • Echipa – traineri specializati in diferite domenii stiintifice, cu experienta si pasiune pentru educatia prin experimente
 • Flexibilitate – prin personalizarea programelor in functie de nevoile scolii si ale comunitatii
 • Dedicare – sistemul nostru de management permite acoperirea tuturor orelor de optional pe parcursul anului scolar, chiar in eventualitatea indisponibilitatii temporare a unui trainer
 • Experienta – colaboram cu institutii majore din educatie, scoli private internationale si parteneri corporate.
Contactează-ne dacă reprezinți o instituție de educație

Citește cele mai recente articole scrise de Anca

Apariții în presă

Cum te menţii relevant într-un domeniu aflat în permanentă schimbare?
Marketing Focus.ro

Wow Lab: Inovație în educație prin învățare experimentală – Revista Biz

Women in Tech®Romania și Bravva Angels au anunţat cȃștigătorii HackHER
Linkedin

La invitatia lui Selim the Kid, in decembrie 2022 am lucrat impreuna cateva experimente stiintifice potrivite pentru varsta de 7 ani. Ne-am bucurat sa vedem in ochii lui satisfactia experimentelor reusite si entuziasmul unui om de stiinta in laborator. Ii multumim pentru oportunitatea de a oferi si celorlalti copii aceasta experienta si bucuria descoperirii stiintei prin joaca, prin postarea video -ului pe canalul lui de Youtube.

Daca in primul video colega noastra Andreea l-a ajutat pe Selim sa inteleaga ce inseamna densitate, forta de frecare si polimeri, in acest al doilea video descoperim impreuna:
– cum putem face acasa o solutie puternica pentru baloane de sapun,
– cum le putem da forme geometrice diferite si
– cum cream propriul slime elastic si pufos in acelasi timp, numai bun de joaca.