Skip to main content

Saptamana Altfel si Saptamana Verde

Scoala Altfel si Saptamana Verde la tine in clasa

Daca esti parinte si vrei ca la scoala sau afterschool copilul tau sa profite profite din plin de cea mai flexibila si vesela saptamana scolara din an, Scoala Altfel, implica-te si propune celorlalti parinti un atelier stintific Wow Lab. Alege o activitate extracuriculara utila si distractiva, care sa dezvolte curiozitatea si interesul pentru stiinta al copilului tau. Putem veni la clasa cu programe de experimente fizica si chimie (Distractie cu reactie), anatomie, biologie si prim ajutor sau astronomie.

Pentru costuri, te rugam sa ne contactezi prin formular. Acestea difera in functie de numarul copiilor, numarul de ore si disciplina aleasa.

Pentru anul scolar 2022 – 2023, Ministerul Educatiei a decis ca programul „Săptămâna verde” și programul „Școala altfel” sa se desfășoare în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte o saptamana. Fiecare scoala poate decide datele acestor doua programe. Totusi, ele nu se planifică în același modul de învățare.

Metodologia prevede ca activitatile educative sa aiba urmatoarele caracteristici:

 • „a) sunt inter- și transdisciplinare;
 • b) implică antepreșcolarii/preșcolarii/elevii în explorarea/ investigarea mediului natural;
 • c) presupun colaborarea dintre antepreșcolari/preșcolari/ elevi și familiile lor;
 • d) contribuie la rezolvarea unor probleme locale de mediu și la informarea/sensibilizarea membrilor comunității locale privind schimbările climatice și protecția mediului;
 • e) sunt desfășurate în parteneriat cu alte unități de învățământ, instituții, organizații nonguvernamentale și/sau operatori economici;
 • f) sunt inovatoare și/sau relevante pentru contextul în care sunt derulate;
 • g) sunt bazate pe constatările unor cercetări și pe bune practici recente din domeniul educației privind schimbările climatice și de mediu.”

Atelierele Wow Lab sunt potrivite si pentru Saptamana Verde, care se incadreaza in Strategia Națională privind Educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030, fundamentată pe Raportul Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile. Aceasta  va fi transpusă în programele şcolare începând cu anul şcolar 2023-2024.

Atelierele Wow Lab dedicate programului Saptamana Verde prevad activitati practice si experimente stiintifice prin care copiii inteleg fenomenele climatice, importanta ecologiei si a comportamentului sustenabil. Exemple:

 • formarea curcubeului, calitatea aerului, poluare
 • formarea norilor, circuitul apei in natura, ploile acide
 • modalitati de producere a energiei verzi: energia eoliana, solara, hidraulica si de biomasa
 • recliclare – despre polimeri, colectarea si reciclarea plasticului

Pentru oferte personalizate la scoala sau clasa dumneavoastra, va rugam sa ne contactati prin email sau telefon 0726 479 227.