Skip to main content

Elena Bacalum

Despre Elena Bacalum

Elena Bacalum are o diplomă de licență în chimia mediului, un master în chimie analitică și un doctorat în chimie, toate obținute în cadrul Universității din București. Pe lângă pasiunea ei pentru chimie, Elena este o mare iubitoare de natură. Ori de câte ori are ocazia, își găsește puțin timp de a contempla minunile naturii, încercând să surprindă esența frumuseții sale prin obiectivul aparatului de fotografiat.

Una din metodele ale preferate de relaxare este cititul, cărțile oferindu-i aventură, experiențe și cunoaștere. Călătoriile îi plac deoarece îi permit să descopere frumusețea altor culturi și să întâlnească oameni noi. Motto-ul său în viață este: „Știu că nu știu nimic”, astfel Elena abordează viața cu răbdare și curiozitate. Știe că orizonturile cunoașterii sunt dincolo de posibilitățile noastre de înțelegere, dar este hotărâtă să aprofundeze unele dintre misterele lumii prin chimie.

Misiunea Elenei la Wow Lab

Elena face parte din echipa Wow Lab din 2021, unde își folosește expertiza și pasiunea pentru știință pentru a deschide mințile tinerilor. Cea mai mare recompensă și motivație a ei este să vadă în fiecare zi sclipirea bucuriei în ochii copiilor în timp ce aceștia se angajează în diverse experimente.

Alegerea Wow Lab a fost o potrivire firească pentru Elena, fiind o mare oportunitate de a-și împărtăși cunoștințele într-un mod distractiv și interesant. Marea ei dorință este să dezvăluie lumea încântătoare a științei copiilor și să-i facă să iubească și să aprecieze chimia.

În ceea ce privește viitorul educației științifice, Elena recunoaște provocările prezentate de tehnologiile avansate precum AI. Cu toate acestea, ea este de părere că setea fundamentală de cunoaștere a copiilor și pasiunea neclintită a profesorilor pot  aprinde și menține dragostea pentru știință. În viziunea Elenei, esența educației constă în cultivarea curiozității înnăscute a copiilor . Își dorește să-i ajute pe copii să perceapă procesul de învățare ca pe o călătorie de descoperire pe tot parcursul vieții.

Galerie foto

Testimoniale

Fiul meu adora pur si simplu Wow Lab. Ii plac experimentele propuse si faptul ca sunt activi la ora. A fost decizia lui proprie sa ramana la acest club, tinand cont ca este un copil foarte greu de convins.
As recomanda acest optional din toata inima pentru ca cei mici au parte de o lectie foarte activa si sunt capabili sa puna in practica tot ce studiaza la ora.

Julia, mama lui Philip, 8 ani

Ii place atat de mult la Wow Lab, incat cand vine acasa vorbeste de fiecare data despre ce experiment a facut in ziua respectiva si vrea sa le repete cu noi.

Claudia, mama Soniei, 6 ani

Descopera si blogul Wowlab.ro